Tko ne voli poklone? Mislim na one poklone koje vam kupe osobe koje vas poznaju i pogode u nit. Ne moraju to biti veliki ni skupi pokloni, dapače. Volim sitnice koje su slatke i koje mi pokažu da me osoba dobro poznaje puno više nego velike cifre.
Tako me je jedan dan legica iznenadila paketićem borovnica koje je našla na sniženju i sjetila me se. :)
Svježe voće volim jesti najviše samo ili uz jogurt za zdravi međuobrok, no ove sam htjela iskoristiti u nekoj slastici i počastiti legicu.
Sjetila sam se da je Matejka s bloga Life tastes like chocolate imala muffine s borovnicama pa sam ih išla pronaći. Najviše mi se na njezinom blogu sviđaju Stop motion video recepti.
Poznavajući svoje ukućane odmah sam poduplala količine i nisam pogriješila.
Na prvu mi je kombinacija kiselog vrhnja i bijele čokolade neobična bila, jer je dosad nisam probala. Krajni rezultat me je skroz osvojio, jer vrhnje razbije (preveliku) slatkoću bijele čokolade.
16-18 komada
2 jaja
100 g šećera
2 žlice ekstrakta od vanilije
100 ml ulja
200 ml mlijeka
2 limuna, sok i korica
prstohvat soli
2 žličice praška za pecivo
300 g brašna
150 g borovnica
100 g kiselog vrhnja
100 g bijele čokolade
Pećnicu zagrijte na 180° C. Kalupe namažite maslacem ili obložite košaricama.
Koristila sam kalup s rupom kao i za Uskršnja gnijezda, te sam ih namazala maslacem.
Jaja i šećer pjenasto umutite. Dodajte ekstrakt od vanilije, ulje, mlijeko, sok i koricu limuna. Kratko izradite mikserom.
U drugoj posudi prosijte brašno i prašak za pecivo te dodajte prstohvat soli. Suhe sastojke dodajte mokrim i izradite dok ne dobijete homogenu smjesu.
Borovnice operite i uvaljajte u brašno.
Kalup za muffine punite do 1/2 visine smjesom, pobacajte nekoliko borovnica, pa napunite do 3/4 visine. Stavite par borovnica na vrh i utisniste u smjesu.
Pecite u zagrijanoj pećnici 15-18 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.
Dok se muffini peku otopite na pari bijelu čokoladu i ostavite da se malo ohladi. U čokoladu zatim umiješajte kiselo vrhnje i dobro povežite.
Ostavite u hladnjak do serviranja.
Ostavite nekoliko minuta da se ohlade u kalupu pa ih zatim izvadite na rešetku da se potpuno ohlade.
Hladne muffine ukrasite kremom i borovnicama uvaljanim u šećer.
Šaljite mi svoje fotografije na cutieandpieblog@gmail.com ili na Instagramu označite sa #cutieandpie.
Tako me je jedan dan legica iznenadila paketićem borovnica koje je našla na sniženju i sjetila me se. :)
Svježe voće volim jesti najviše samo ili uz jogurt za zdravi međuobrok, no ove sam htjela iskoristiti u nekoj slastici i počastiti legicu.
Sjetila sam se da je Matejka s bloga Life tastes like chocolate imala muffine s borovnicama pa sam ih išla pronaći. Najviše mi se na njezinom blogu sviđaju Stop motion video recepti.
Poznavajući svoje ukućane odmah sam poduplala količine i nisam pogriješila.
Na prvu mi je kombinacija kiselog vrhnja i bijele čokolade neobična bila, jer je dosad nisam probala. Krajni rezultat me je skroz osvojio, jer vrhnje razbije (preveliku) slatkoću bijele čokolade.
Muffini s borovnicama i bijelom čokoladom
prilagođeno s bloga Life tastes like chocolate16-18 komada
2 jaja
100 g šećera
2 žlice ekstrakta od vanilije
100 ml ulja
200 ml mlijeka
2 limuna, sok i korica
prstohvat soli
2 žličice praška za pecivo
300 g brašna
150 g borovnica
100 g kiselog vrhnja
100 g bijele čokolade
Pećnicu zagrijte na 180° C. Kalupe namažite maslacem ili obložite košaricama.
Koristila sam kalup s rupom kao i za Uskršnja gnijezda, te sam ih namazala maslacem.
Jaja i šećer pjenasto umutite. Dodajte ekstrakt od vanilije, ulje, mlijeko, sok i koricu limuna. Kratko izradite mikserom.
U drugoj posudi prosijte brašno i prašak za pecivo te dodajte prstohvat soli. Suhe sastojke dodajte mokrim i izradite dok ne dobijete homogenu smjesu.
Borovnice operite i uvaljajte u brašno.
Kalup za muffine punite do 1/2 visine smjesom, pobacajte nekoliko borovnica, pa napunite do 3/4 visine. Stavite par borovnica na vrh i utisniste u smjesu.
Pecite u zagrijanoj pećnici 15-18 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.
Dok se muffini peku otopite na pari bijelu čokoladu i ostavite da se malo ohladi. U čokoladu zatim umiješajte kiselo vrhnje i dobro povežite.
Ostavite u hladnjak do serviranja.
Ostavite nekoliko minuta da se ohlade u kalupu pa ih zatim izvadite na rešetku da se potpuno ohlade.
Hladne muffine ukrasite kremom i borovnicama uvaljanim u šećer.
Šaljite mi svoje fotografije na cutieandpieblog@gmail.com ili na Instagramu označite sa #cutieandpie.
Dobar tek,
Hvala na povjerenju, drago mi je da su tibse svidjeli :)
OdgovoriIzbrišiJedan od prvih postova je bio tvoj Zobeni kruh i otada je povjerenje tu. ;)
IzbrišiDivno izgledaju :)
OdgovoriIzbrišiDa ti pošaljem jedan? ;)
Izbriši