Nakon dvije i pol godine je došlo vrijeme za promjene.
Odlučila sam promijeniti izgled bloga.
Dobro, dobro... prvo sam se igrala s nekim temama i nakon što nije dobro skinuta sigurnosna kopija imala sam dva izbora.
Ili opet podešavati staru temu ili odabrati novi izgled i onda nju podešavati.
Prevagnula sam na novo, iako mi je prijašnji izgled baš bio drag.
To je bio i razlog što neko vrijeme niste mogli na blog, ako ste pokušali.
Kako god bilo, novi izgled je tu. Kako vam se čini? :)
U to ime vas častim novim receptom.
Mamin brzi burek
500 g kora za štrudlu
400 g mljevenog mesa
2 glavice luka
2 žlice ulja
sol, papar
200 g posnog sira
2 jaja
sol, biber
2 jaja
1 dcl ulja
1 dcl mineralne vode
Luk sitno nasjeckajte i popržite na ulju dok ne postane staklast.
Dodajte mljeveno meso i začinite po želji.
Nakon pečenja pustiti da se ohladi.
Umutite jaja i dodajte ulje i mineralnu.
U dobivenu smjesu dodajte prethodno ohlađeno meso.
Pažljivo razmotajte kore i posložite po jednu da vam brže ide punjenje.
Stavite po dvije kore zajedno, pa par žlica smjese i rasporedite.
Kore zarolajte u štrudlu i onda smotajte kao pužić.
Sa količinom tekućine i motanjem pripazite, da vam kore ne puknu.
Iako i one puknute će se pojesti. ;)
Bezmesna varijanta je da umutite dva jaja i dodate posni sir sa začinima te time premažete kore.
Pećnicu zagrijte na 200°C i u pleh stavite papir za pečenje.
Oblikovane pužice stavite na papir za pečenje, poprskajte vodom i pecite 20 minuta ili dok pužići ne porumene.
Pužići sa sirom će vam ostati malo svjetliji, nego oni s mesom.
Poslužite tople s čašom jogurta.
Baš brzi i jednostavni recept! 😊
OdgovoriIzbrišiTi su mi i najdraži. :D
IzbrišiZnači kore se ne mažu ni sa čim osim s nadjevom?
OdgovoriIzbrišiU pravilu ne. Možeš sa tekućinom iz smjese između te dvije kore premazati, no ne previše da se ne raspuknu. ;)
Izbriši