Alisa u zemlji Slatkih gušta

Tko ne voli slatko? Ako čitate ovaj post, vjerojatno se razumijemo. ;) 

Jučer ste mogli pratiti zanimljivosti uživo na InstaStory, a nije ih bilo malo, priznajem. Jednostavno, bila sam u trojbi, jesti, fotkati ili se družiti, pa je bio koktel svega. 
Fotke su prebačene i obrađene, a bit će tu i par riječi, pa se vraćam skripti i crtanju završnog. 

Sjetno uvijek gledam objave kolega blogera s evenata, no nije ni njima lako. 
Posao, fakultet, državna matura, selidba, posao, djeca... uz to sve i blog, smišljanje recepata, fotkanje, pisanje posta, i onda i eventi? Uh! 

Meni je lakše. Poklopi se event i slobodni dani, pa u par sati prihvatim poziv na najslađi event, spakiram koferčić, javim se legici za spavanje te kupim kartu za bus. 
Slatki gušti here I come! 


Nemojte me krivo shvatiti. 
Organizacija je super, izbor slastica i sladoleda zadaje glavobolje kod izbora, a uređenje sa spojem parka Zrinjevac je presladak, no mene prvotno vuče druženje s ljudima. 

Blogeri su za mene mali vrijedni mravi i to iz kategorije najboljih ljudi - onih koji vole jesti (i piti). 
U ljudskoj je prirodi da sam stvori određena mišljenja o blogerima čiji blog prati i čita, a još je bolje kada imaš priliku upoznati ih uživo i pričati s njima. 
Iako sam i sama bloger, prvotno sam čitala druge blogove, kao što i vi to sada činite. 

Netko iz vašeg okruženja, sličnog statusa, tko obožava hranu, cijelo vrijeme razmišlja što će sljedeće jesti i vama donosi prijedloge kako bi vam olakšao život sa idejama, no i uputama. 

Tako da sam ja većinu blogera upoznala baš na Slatkim guštima, i to prošle godine, ako se sjećate mog posta. Otada se s nekima svako malo čujem, pomažemo si informacijama ili samo pričamo o hrani. 

Jučerašnji raspored je krenuo sa fotografskom radionicom u jutarnjim satima te sam se odmah razveselila kada sam vidjela puno poznatih faca, ali i onih koje samo gledam po društvenim mrežama, nikako da se upoznamo. 

Jučer sam tako imala priliku upoznati ljudeke koji stoje iza bloga Začinjeno s ljubavljuO slanom i slatkomHungry MileCOOKam i guštam i Strawberry soup


Dok smo mi pričali međusobno, Magda s bloga Oatmeal stories je dovršavala styling stola i hrane na njemu koji će nam biti tema i predmet fotkanja.

Oduševili smo se, i nismo znali što prvo poslikati/snimiti, no imali smo zabranu jedenja dok radionica fotografije ne završi. Razumljivo, no težak test za blogere. 





Sandra u svom prirodnom obliku - nasmijana i pričljiva



Nakon scene na postavljenom stolu, smo dio slastica preselili na piknik dekicu, kao što su ti i posjetitelji festivala činili na livadi nedaleko od nas. 

Namještali smo, pomjerali, kombinirali i sve to ovjekovječili fotićima. 





Nakon detaljnog fotkanja i predavanja o fotkanju smo se bacili na priču, smijeh i naravno ono što nam najbolje ide - jedenje i to pod zgodnim terminom Social brunch. Tih slika nemam, jer sam bila previše zauzeta, ispričajte me. 

Nakon što smo se opustili je slijedio panel  Godinu dana kasnije: Od hobija do posla. U panelu je glavnu riječ vodila naša gošća Magda, Urša s bloga Ursalicious iz Slovenije, domaće snage:  Marko s bloga Marko bakes i Sandra s bloga O slanom i slatkom te Irena Kurtanjek iz Nestlea
Panel Od hobija od posla
S lijeva na desno: UrsaliciousOatmeal storiesMarko bakesO slanom i slatkom te 
Irena Kurtanjek iz Nestlea

Magda s bloga Oatmeal stories

Marko s bloga Marko bakes

Irena Kurtanjek iz Nestlea


 Izbor štandova je raznolik, no nas su privukli ekleri iz slastičarne Meet Mia i to u okusima Peanut i Mango. Šteta što nisam iz Zagreba, svaki dan bi drugi probala.

Meet Mia i njihova ponuda eklera

Peanut i Mango


Peanut presjek ilit zagriz

 Ljudi su se skupili ispred šatora za radionice, gdje je Tihana uz kulinarsku asistenticu pripremala čoko desert s avokadom u glavnoj ulozi.
Tehnika nije htjela sudjelovati, no Tihana je izvukla najbolje iz situacije i sve se brzinski razgrabilo. 
Tihana sa bloga Strawberry soup

Cutie u ulozi turista
Svakako bi preporučila dolazak na Slatke gušte i to obavezno sa dekicom.
Uhvatite hlad, zasladite si život i uživajte i to sve do 27. lipnja. 






Posudila sam fotku sa rasporedom da ne propustite radionice blogera i naravno degustaciju poslije. 
Ako vam je fotografija premala, prošetajte do Zrinjevca i provjerite o čemu je riječ. ;)

Šaljite mi svoje fotografije na cutieandpieblog@gmail.com
ili na Instagramu označite sa #cutieandpie.

Dobar tek,

Nema komentara