Slushie od lubenice

Dinja i lubenica su kao sestre, no jednu obožavam, a drugu ne volim.
Moj argument: ne mogu voljeti svu hranu.

Kod nas u obitelji uvijek tata kupuje lubenicu. 
Opipava je, kucka i sluša je. Zna 'pričati' s njom.
Rijetko ga lubenice slažu. Stavimo je u bunar da se ohladi i čekamo. 
To je najgori dio. 
Kada prođe dovoljno vremena, svi se okupimo oko stola, svatko hvata komad i jedemo dok nam mjehur ne pukne.
Ako slučajno niste toliko ispraksirani sa odabirom, možete napraviti drugačiju ledenu slasticu.
Samo morate biti brzi, jer se ledeni desert pretvori u ledeni napitak.
Riječ je o bezalkoholnoj varijanti, no ako je društvo dovoljno staro, možete dodati i žesticu po izboru. ;)
Ili uliti u kalupe za sladoled.

Slushie od lubenice

2-3 porcije

500 ml soka od lubenice
100 ml limunovog soka
naribana korica 2 limuna
6 žlica šećernog sirupa*

Lubenicu izrežite na manje komade i zgnječite vilicom ili stavite u blender. Sok ocijedit u slučaju da se koja koštica pokrala.
Naribajte koricu limuna te iscijedite sok. 
Spojite sok limuna i lubenice te probajte.
Slatkoća ovisi o lubenici, pa mjere nisu pisane u kamenu. 
Možda će vam kiselija granita više odgovarati,a možda baš žudite da je dodatno zasladite sa šećernim sirupom.

Sok izlijte u plitki pleh, prekrijte aluminijskom folijom i stavite u zamrzivač. Nakon sat vremena početi će se  stvarati kristalići leda na rubovima. Vilicom promiješajte i vratite u zamrzivač. Ponavljajte postupak dok se skroz ne smrze. 
Servirajte u posudicu ili čašu, sa slamkom i komadićem lubenice.


Sirup

240 ml vode
60 g šećera
svježi đumbir, veličine kažiprsta
20ak listova mente

U posudu dodajte vodu, šećer, listove mente te naribajte svježi đumbir. Stavite na laganu vatru i kuhajte pet minuta. Skinite s vatre i ostavite 20 minuta da se ohladi. Spremite u posudu sa zatvaračem.



Šaljite mi svoje fotografije na cutieandpieblog@gmail.com ili na Instagramu označite sa #cutieandpie.

Dobar tek,

Nema komentara