Pitate se zašto odjednom naslov na engleskom?
To je zbog gosta na blogu za ovaj recept.
Ako me pratite na Instagramu, znate već o kome je riječ.
On je mlad, fotograf i veliki hedonist te meni jedna od najdražih muških osoba.
Obožava sve američko i tjesteninu pa mu odluka što će praviti nije teško pala.
Dobro, dobro, otkriti ću vam o kome je riječ.
Riječ je o mojem mlađem bratu Josipu koji je ujedno i fotograf bloga, degustator i iskreni kritičar.
On priprema ili slane stvari ili jakooo slatke. Kod njega integralno ne dolazi u obzir.
Često sebi, a i meni, napravi nešto za jesti i jako često to bude neka varijacija na tjesteninu.
Jedva čekam da ode u Italiju i javi da se neće vraćati kući. Mislim da bi to bio raj na zemlji za njega. Osim New Yorka o kojem sanja.
Pasta bake na njegovom se jelovniku često nađe u raznim varijacijama. S mesom, povrćem, umakom od rajčice ili bez, no maslac, sir i čips nezaobilazni su dio.
Biti ću iskrena, ovo nisam ja pravila, kao što ste i mogli shvatiti. No isto tako nisam vas htjela uskratiti za jednu od naših verzija brzog i ukusnog jela.
Sjedila sam u kuhinji i hvatala bilješke, vagala i ispitivala koliko čega stavlja, jer je to kod njega već sve odokativno.
Nedavno sam na Instagram natječaju od Vindije osvojila raskošnu košaru te smo razmišljali kako sastojke iskoristiti u receptu.
Isprobali smo razne vrste sireva koje dosad nismo imali prilike probati i osvojili su nas na prvu.
Hvala, Vindijo!
Pratite ih na Instagramu, imaju puno zanimljivih recepata.
500 g tjestenine (cavatappi ili chifferi)
To je zbog gosta na blogu za ovaj recept.
Ako me pratite na Instagramu, znate već o kome je riječ.
On je mlad, fotograf i veliki hedonist te meni jedna od najdražih muških osoba.
Obožava sve američko i tjesteninu pa mu odluka što će praviti nije teško pala.
Dobro, dobro, otkriti ću vam o kome je riječ.
Riječ je o mojem mlađem bratu Josipu koji je ujedno i fotograf bloga, degustator i iskreni kritičar.
On priprema ili slane stvari ili jakooo slatke. Kod njega integralno ne dolazi u obzir.
Često sebi, a i meni, napravi nešto za jesti i jako često to bude neka varijacija na tjesteninu.
Jedva čekam da ode u Italiju i javi da se neće vraćati kući. Mislim da bi to bio raj na zemlji za njega. Osim New Yorka o kojem sanja.
Pasta bake na njegovom se jelovniku često nađe u raznim varijacijama. S mesom, povrćem, umakom od rajčice ili bez, no maslac, sir i čips nezaobilazni su dio.
Biti ću iskrena, ovo nisam ja pravila, kao što ste i mogli shvatiti. No isto tako nisam vas htjela uskratiti za jednu od naših verzija brzog i ukusnog jela.
Sjedila sam u kuhinji i hvatala bilješke, vagala i ispitivala koliko čega stavlja, jer je to kod njega već sve odokativno.
Nedavno sam na Instagram natječaju od Vindije osvojila raskošnu košaru te smo razmišljali kako sastojke iskoristiti u receptu.
Isprobali smo razne vrste sireva koje dosad nismo imali prilike probati i osvojili su nas na prvu.
Hvala, Vindijo!
Pratite ih na Instagramu, imaju puno zanimljivih recepata.
Cheezy pasta bake
2 žličice soli
150 g gaude
150 g cheddara
4 žlice maslaca
4 žlice brašna
3 dcl mlijeka
sol, papar, muškatni oraščić
sir Bovidur (po želji)
3 prstohvata dimljene ljute crvene paprike
sir Bovizol (po želji)
3 prstohvata Tortilla čipsa s okusom sira
2 prstohvata krušnih mrvica
U velikoj posudi stavite jednu litru vode i sol. Kada prokuha, dodajte tjesteninu. Kuhajte na laganoj vatri dok ne bude 'al dente'. Nemojte prekuhati tjesteninu, jer ćete je kasnije zapeći.
Posudu s tjesteninom sklonite s vatre i ostavite da odmori par minuta u vodi.
Naribajte sir. Možete koristiti bilo koje druge lako topljive sireve.
U posudi otopite maslac na laganoj vatri. Postupno dodajte brašno, jednu po jednu žlicu, uz stalno miješanje dok se smjesa ne izjednači i zgusne. Postupno dodajte mlijeko i miješajte dok se ne riješite mogućih grudica.
Nakon što ste dobili jednoličnu gustu smjesu, dodajte sol, papar i naribani muškatni oraščić po želji.
Uz to možete dodati i gotovi začin za Ramen.
Dobivenoj smjesi dodajte prethodno naribani sir u malim količinama uz stalno miješanje na laganoj vatri.Miješajte dok se sav dodani sir ne istopi.
Probajte kako biste vidjeli trebate li dodati još začina.
Tjesteninu ocijedite, isperite s vrućom vodom i vratite u posudu u kojoj se kuhala.
Prelijte s umakom te dobro promiješajte kako bi se tjestenina obložila.
Izlijte u (namašćeni) pekač te poravnajte površinu.
Mi smo koristili keramički pekač za lazanje dimenzija 20*30 cm.
Naribajte tvrdi (dimljeni) sir (Bovidur, Parmezan i sl.). Preko toga posipajte crvenu papriku.
U vrećici izmiješajte krušne mrvice i šaku čipsa, zatvorite kako biste izmrvili čips te odokativno pospite preko paprike.
Na vrh stavite komadiće sira s plemenitom plijesni Bovizol.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C. Pecite dok površina ne porumeni.
Servirati kao prilog uz povrće/meso ili kao samostalno jelo.
Danas u društvu kuhanog graška i pečenih cherry rajčica.
Servirati kao prilog uz povrće/meso ili kao samostalno jelo.
Danas u društvu kuhanog graška i pečenih cherry rajčica.
Šaljite mi svoje fotografije na cutieandpieblog@gmail.com ili na Instagramu označite sa #cutieandpie.
Dobar tek,
Nema komentara