Jagode.
Domaće. Slatke. Nešpricane.
Trenutno su voće koje jedem svaki dan. Po barem dva puta.
Ili cijele ili narezane. Naravno bez šećera.
Prije nisam voljela pekmez od jagoda. Kažem prije.
Prije nisam bila obožavatelj jagoda u slasticama. Kažem prije.
Sve više volim što prije nisam. Popravljam se, zar ne?
Mi blogeri uvijek gledamo iz perspektive i degustatora i fotografa. Jer kako napraviti desert s jagodama, ako odmah s njima nešto ne pripremim i nisu savršenog izgleda?
Crumble od jagoda
po receptu s bloga Kuisine
125 g maslaca
100 g bijelog šećera
50 g smeđeg šećera
1 žlica vanilin šećera
1 prstohvat soli
150 g brašna
60 g zobenih pahuljica
350 g jagoda
Pećnicu zagrijte na 180° C.
Pleh veličine 20x20 cm obložite papirom za pečenje.
Rastopite maslac te dodajte šećer, vanilin šećer i sol te zatim brašno i zobene.
Dobiti ćete jednu veliku loptu smjese i sitnije mrvice.
Dio smjese ostavite sa strane u jednoj šalici za mrvičasti posip.
Ostatak smjese prebacite u pleh i prstima ili spatulom utisnite u dno da dobijete čvrsto dno.
Jagode operite, očistite i narežite.
U tavu stavite žlicu vode i jagode i kuhajte tri minute.
Jagode izvadite iz tave i prebacite na prethodno pripremljeno dno i ravnomjerno rasporedite.
Pospite posipom koji ste ostavili sa strane i pecite u zagrijanoj pećnici 30-35 minuta.
Kolač ostavite da se potpuno ohladi, kako se ne bi raspadao.
Kolač držite na sobnoj temperaturi u posudi ili spremite u masni papir za posao ili piknik.
Umjesto jagoda možete koristiti i marelice, borovnice, ili voće po želji.
Šaljite mi svoje fotografije na cutieandpieblog@gmail.com
Odlično izgleda, ovo ću sigurno isprobati.
OdgovoriIzbrišiJedva čekam dojmove. ☺️
IzbrišiPrekrasno, a i fotka mi se svidja. Djeluje jako ukusno :-)
OdgovoriIzbrišiTanja, Muscovado i jagode daju poseban okus. ;)
IzbrišiSuper ideja za pločice :)
OdgovoriIzbrišiBrzi snack za ponijeti. :)
IzbrišiOvo jako primamljivo izgleda!
OdgovoriIzbrišiHvala Aleksandra. ;) I okus je zanimljiv. :)
IzbrišiDobitna kombinacija kako god okreneš :) izvrstan recept, jagode koje tako lijepo poziraju, pa još odličan fotograf... ovo ćemo praviti, samo da znaš ;)
OdgovoriIzbrišiHvala na riječima hvale, no ovako lijepe jagode odrade većinu posla. :) Čekam dojmove. ;)
IzbrišiNije humano koliko dobro izgledaju ove kocke. Sva sreća te sam od jutros preumorna, da sam odmornija, napravila bih i smazala celu tepsiju.
OdgovoriIzbrišiOdmori se, zaslužila si i napravi ove kocke. ;)
IzbrišiSva sreća pa je tepsija mala, pa nije problem da jedna osoba smaže. :D
Ja ih vala volim oduvek, u svakom obliku. :)
OdgovoriIzbrišiTko ih ne bi volio, zar ne? :)
Izbrišidivno ti je ovo!
OdgovoriIzbrišiHvala ti, Tamara. :) Nadam se da ćemo nešto zajedno i pojesti uz čašicu razgovora. ;)
IzbrišiE ovo je skroz po mom ukusu! :) Baš bih rado sad smazala jedno parčence! ;) A i fotke su divne! :)
OdgovoriIzbrišiPonudila bi koji prutić, no nestali su brzinom svjetlosti. No recept je tu, zar ne? ;)
IzbrišiHvala ti puno. :)
Divno su ti ispale ove pločice. Namamila si me na crumble još prije neki dan heheh Jedva čekam da isprobam i ovu tvoju verziju. Njam!
OdgovoriIzbrišiNestrpljivo čekam dojmove. ;)
IzbrišiJedan od omiljenih jagodnih recepata! super si ga složila i styling i sve ;)
OdgovoriIzbrišiHvala ti od srca. :*
Izbriši