Rekli biste "kako očit post"? No, stvar je što je ovo ispalo skroz neplanski.
Za prošlu smo nedjelju brat i ja dogovorili druženje s našim boljim polovicama.
Brat i cura peći će nešto slano, ja nešto slatko, a moj je dragi bio zadužen za pića.
Za ručak smo jeli prefine bogato punjene tortilje zapečene u pećnici, koje smo ipak unutra za stolom pojeli s priborom.
Nakon ručka igrali smo Scrabble uz Sassy vodu i muffine.
Brat i ja smo na 'Vi' s riječima, no stoički smo to podnijeli.
Meni najbolje ide slaganje riječi na mojoj 'polici' za slova.
Meni najbolje ide slaganje riječi na mojoj 'polici' za slova.
Poučena iskustvom, prije sam odvojila muffine za slikanje i dobro da jesam.
Set za slikanje premjestili smo u naš voćnjak, na piknik-dekicu
s muffinima sa šumskim voćem i Sassy vodom.
s muffinima sa šumskim voćem i Sassy vodom.
Osvježavajuća voda jako je dobro došla u pauzama od smijanja i valjanja po dekici.
U zadnje vrijeme zbog obaveza nisam stigla biti s mikserom koliko sam htjela, no u slobodno sam vrijeme listala kuharice. Kako sam za rođendan od legice Silvije dobila ovu kuharicu, morala sam nešto isprobati.
U zadnje vrijeme zbog obaveza nisam stigla biti s mikserom koliko sam htjela, no u slobodno sam vrijeme listala kuharice. Kako sam za rođendan od legice Silvije dobila ovu kuharicu, morala sam nešto isprobati.
Najčešće pravim muffine s višnjama i komadićima čokolade pa sam se sada odlučila za ove sa šumskim voćem i isprobavanje novog recepta.
U receptu piše da, ako nemate mogućnost svježeg voća, može poslužiti i smrznuto, i to bez prethodnog odmrzavanja. Tako sam i napravila i nije bilo nikakvih problema.
Sassy voda ili aromatizirana voda naš je stalni gost u sezoni proljeće/ljeto.
Jednostavno za napraviti, fina je i osvježavajuća.
Sassy voda ili aromatizirana voda naš je stalni gost u sezoni proljeće/ljeto.
Jednostavno za napraviti, fina je i osvježavajuća.
Muffini s šumskim voćem
prilagođeno s Muffin Galore
18 komada
1 žličica praška za pecivo
150 g šećera
125 g bijele čokolade, krupno narezane
250 g šumskog voća
1 jaje
125 g maslaca
175 g mlaćenice
3 žlice mlijeka
U 175 ml mlijeka dodajte jednu žličicu limunovog soka i ostavite da odstoji sat vremena.
Pećnicu zagrijte na 200°C.
U kalup za muffine rasporedite papirnate košarice ili silikonske kalupe.
Ako nemate košarice, namastite kalup.
Narežite bijelu čokoladu.
U velikoj posudi prosijte i izmiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i čokoladu. Suhim sastojcima dodajte 2/3 voća i izmiješajte.
Pjenasto izradite jaja. Maslac istopite.
Pjenasto izradite jaja. Maslac istopite.
U drugoj posudi pomiješajte maslac, mlaćenicu, mlijeko, ekstrakt vanilije te im dodajte jaja.
Mokre sastojke dodajte suhim sastojcima i lagano spatulom izmiješajte dok se ne povežu.
Mokre sastojke dodajte suhim sastojcima i lagano spatulom izmiješajte dok se ne povežu.
Može vam se dogoditi da se dio voća zgnječi pa će i smjesa promijeniti malo boju, no neće pokvariti okus.
Košarice punite do 3/4 visine i rasporedite preostalo voće te lagano utisnite u smjesu.
Pecite 15 - 20 minuta ili dok ne budu zlatne boje. Napravite test čačkalicom.
Ostaviti da se hlade u kalupu 10 minuta, a zatim izvadite na rešetku da se skroz ohlade.
Poslužite tople ili hladne, posute šećerom u prahu ili jednostavno bez.
Sassy voda
2 l vode
5-6 listića mente
1 limun
Mentu i limun operite.
Koru odstranite, ako ne koristite bio limun ili operite sa sodom bikarbonom.
Limun narežite na tanke ploškice i izvadite koštice.
Sve ubacite u bokal vode.
Ostavite da odstoji minimalno osam sati.
Poslužite uz kockice leda, limun i mentu, a možete i uz šarenu slamčicu.
Šaljite mi svoje fotografije na cutieandpie@gmail.com ili na Instagramu označite sa #cutieandpie.
Dobar tek,
Nema komentara