Hrskave lignje. Tko ih ne voli, zar ne?
Obožavam ih, no nikako ne obožavam onaj miris ulja u kojem se prže.
Možda ste stekli dojam da je ovaj recept radi toga što je 'zdrav'. Varate se.
Lijenost u meni samo ne voli stajali kraj štednjaka, puno mi je draže nešto baciti u pećnicu i adio pameti.
Činjenica da ne moram zračiti kuhinju/dnevnu je veliki plus.
Natalija je glavni krivac što sam jedan jedini put upalila pećnicu ovo ljeto. Natalija i moja želja da napokon isprobam ovaj recept.
Toliko su mi bile fine, da vam ne mogu reći uz koji prilog da jedete lignje, jer priloga nisam imala.
Pofotkala sam i sjela jesti hladne lignje u umaku od kopra, kao svaki neodlučni bloger.
Bile su fine i hladne, kakve su tek tople. ;)
Hrskave lignje iz pećnice
po receptu s bloga Natalie's Health
400 g očišćenih lignji
1/2 šalice* krušnih mrvica
1/2 šalice kukuruzne krupice (palente)
2 jušne žlice maslinovog ulja
sol, češnjak u prahu
limun
jogurt
kopar
papar, sol
Ako koristite zamrznute lignje, izvadite ih par sati prije i odmrznite. Odmrznute lignje stavite u cjedilo i pustite da se ocijede.
Lignje prebacite u posudu i dodajte maslinovo ulje i dobro promiješajte.
Pećnicu zagrijte na 200° C. Pleh obložite papirom za pečenje.
Krušne mrvice i kukuruznu krupicu pomiješajte i dodajte začine po želji.
Lignje obložene maslinovim uljem uvaljajte u ovu smjesu te posložite s razmakom na pleh obložen papirom.
Pecite 15-20 minuta dok se ne zarumene, no pazite da vam se ne prepeku.
Lignje izvadite iz pećnice, posolite i poškropite limunovim sokom.
Servirajte tople lignje uz umak od kopra.
Napomena: koristila sam američku mjeru šalice
Nema komentara