Vrijediš onoliko koliko jezika govoriš.
Svoje znanje njemačkog jezika u zadnje vrijeme najviše koristim za čitanje blogova.
Hrana je univerzalan jezik, zar ne?
Prijateljica Monika se najavila na kavu, pa je to bila idealna izlika za kolač.
Hmm...kao da mi treba izlika.
Prijateljica Monika se najavila na kavu, pa je to bila idealna izlika za kolač.
Hmm...kao da mi treba izlika.
Ispekla sam ga u okruglom kalupu, no (pre)brzo je nestao.
Vama nosim prilagođeni recept sa bloga Patce's Patisserie.
Vama nosim prilagođeni recept sa bloga Patce's Patisserie.
Fin, sočan i idealan uz čaj.
Pozivam vas da si skuhate čaj, ispečete kolač i meni pošaljete sliku. ;)
4-5 jabuka
125 gr maslaca
125 gr šećera
1 vanilin šećer
naribana korica limuna
1 mahuna vanilije
1 žličica začina za štrudle ili cimet
3 jaja
200 gr brašna
2 žličice praška za pecivo
3 žlice mlijeka
4-5 jabuka
4-5 jabuka
3 žlice marmelade od marelice
Jabuke oguliti, izdubiti i raščetvoriti. Zarezati jabuke s gornje strane nožem te preliti sokom od limuna da ne posmeđe.
Maslac, šećer, vanilin šećer i naribanu koricu limuna pjenasto izraditi. Dodavati jaje po jaje. Razrezati mahunu vanilije i sastrugati tupom stranom noža. Dodati jednu žličicu začina za štrudle ili, ako nemate, cimet.
Prosijati brašno i prašak za pecivo te dodati zajedno s mlijekom u smjesu.
Kratko mutiti. Uliti u kalup (30x35 cm) obložen papirom za pečenje. Poredati jabuke. Ne morate ih utisnuti, biskvit će narasti i okružiti jabuke.
O vama ovisi u kolikom kalupu ćete peći i koliko ćete jabuka staviti. Meni je za kalup
30 x 35 cm trebalo 4 jabuke.
Peći na 160°C 40 minuta ili dok čačkalica ne izađe suha.
Odmah premazati sa tri žlice marmelade od marelice.
Svoje fotografije šaljite mi na cutieandpieblog@gmail.com ili na instagramu označite sa #cutieandpie.
Dobar tek,
Kristina. :*
Jabuke oguliti, izdubiti i raščetvoriti. Zarezati jabuke s gornje strane nožem te preliti sokom od limuna da ne posmeđe.
Maslac, šećer, vanilin šećer i naribanu koricu limuna pjenasto izraditi. Dodavati jaje po jaje. Razrezati mahunu vanilije i sastrugati tupom stranom noža. Dodati jednu žličicu začina za štrudle ili, ako nemate, cimet.
Prosijati brašno i prašak za pecivo te dodati zajedno s mlijekom u smjesu.
Kratko mutiti. Uliti u kalup (30x35 cm) obložen papirom za pečenje. Poredati jabuke. Ne morate ih utisnuti, biskvit će narasti i okružiti jabuke.
O vama ovisi u kolikom kalupu ćete peći i koliko ćete jabuka staviti. Meni je za kalup
30 x 35 cm trebalo 4 jabuke.
Peći na 160°C 40 minuta ili dok čačkalica ne izađe suha.
Odmah premazati sa tri žlice marmelade od marelice.
Vaše fotografije
Dobar tek,
Kristina. :*
Odlican predlog kolaca za uz caj :)
OdgovoriIzbrišiKolači su super, no oni koji idu uz čaj su najbolji. :) Javi kako ti se svidio. ;)
IzbrišiSvjedočim iz prve ruke :) Kolač je prefin ...
OdgovoriIzbrišiDegustator je rekao svoje. ;) :*
IzbrišiKonačno jedan kolač bez čokolade koji mi se prijeo :)
OdgovoriIzbrišiNe voliš voćne kolače? Ili je sezona čokolade, pa zato? ;)
IzbrišiTo je lijepo čuti. *-* Uživaj i javi dojmove. ;)
sad sam tek vidjela ovaj krasan recept kod tebe :) imam viška jabuka (iako sam danas pravila kolač s njima) pa sam stalno u potrazi za novim receptima s jabukama!
OdgovoriIzbrišiDraga Nina, drago mi je da si naišla na naš mali blog. :)
IzbrišiKoji kolač si pravila? ;)
Nadam se da će ti se ovaj recept svidjeti. Svakako pošalji dojmove, a ako želiš možeš i fotografiju. :)