Mjesecima me nema. Nigdje. S nikim.
S jednog mjesta trčim na drugo ili treće.
Zapisujem u mobitel sama sebi zadatke i posjetnike, pa ih križam i mrvicu se onda bolje osjećam.
Umorna, no sa osmijehom na licu. Sitnice su bile i ostale najbitnije.
Slatke pozivnice koje smo zajedno iskombinirali. Drugačije zahvalnice. Šljokice.
I onaj zaljubljeni pogled i puno srce, jer to što imamo nije sitnica.
Nimalo.
Približava nam se naša 10. godišnjica, a ujedno i prvi dan kao bračni par. To smo već neko vrijeme osjećajem i ponašanjem, sada će samo doći proslava sa obitelji i prijateljima da to proslavimo!
Skripte čekaju (iako mi za to nikad nije trebala izlika), neke kave su na čekanju, redovito se veša nakupi za peglanje, no ostale su samo sitnice i onda samo ostaje odbrojavanje.
Ne treba se osvrtati, nego samo naprijed gledati.
Bez (daljnjeg) duljenja, stiže recept koji sam dva puta radila u zadnja dva tjedna i koji je prekinuo moju sušu.
Naravno potaknule se ga otužne banane na koje smo zaboravili u hladnjaku i javorov sirup kojeg sam pronašla nakon što sam smočnicu posložila. Hrčak, što reći.
Recept je prvotno bio sa zdravijim sastojcima, no u žaru želje za 'mrljanjem' u kuhinji, kako moja baka to kaže, posegnula sam za sastojcima koje imam kući i zamirisala ovih naših par kvadrata.
Sočni banana kruh
prilagođeno od Donna Hay
Suhi:
225 g brašna
220 g šećera
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
2 žličice mljevenog cimeta
Mokri:
240 g zrele banane
1 jaje, sobne temperature
60 ml suncokretovog ulja
80 ml javorovog sirupa
140 ml jogurta
60 g orasa, izlomljenih
1 banana dodatno, prepolovljena
javorov sirup
Zagrijte pećnicu na 160° C.
Duguljasti kalup namastite i obložite papirom za pečenje te u sredini dodatnim papirom s kojim ćete lakše izvući ga van nakon pečenja.
U jednu posudu dodajte i izmiješajte 'suhe' sastojke. Ostavite sa strane.
Zrele banane dobro izgnječite te im dodajte ostale 'mokre' sastojke. 'Mokre' sastojke zatim dodajte 'suhim' te ih sjedinite.
Smjesu prespite u pripremljen kalup te stavite peći na 60-70 minuta ili dok čačkalica ne izađe suha. Pripazite da ne prepečete.
Prije posluživanja premažite sa javorovim sirupom.
Dodatni savjet:
Ako želite ovaj lijepi izgled prepolovljenih banana koje nisu propale u smjesu, prevarite banana kruh. Pećnicu umjesto na potrebnih 160° C, zagrijte na 200°.
Stavite kruh sa polovicama banana na vrh peći na svega 5 minuta
te onda smanjite pećnicu na 160° C.
Nema na čemu. ;)
Šaljite mi svoje fotografije na cutieandpieblog@gmail.com
Nema komentara