Početak svibnja. 
Pod pauzom provjeravam društvene mreže i gledam Insta Stories za kojima sam poludjela.
Stiže mi mail na službeni mail od bloga.
Simpatična mlada dama iz agencije Dobra vibra me poziva na događaj u Zagrebu. I to ni više ni manje ˝Slatki gušti˝, kao što sam vam otkrila u naslovu već. 
Sva uzbuđena odgovaram i šaljem potvrdu svog dolaska. Najradije bi vam se odmah na 'Fejsu' pohvalila, no ne smijem. Uh. 
 Stiže uz prijavu i cijeli raspored događanja koji planiraju. 
Naime, ove godine su se posebno potrudili i organizirali Blogersku konferenciju u Hotelu Dubrovnik s bogatim sadržajima i zanimljivim gostima. No krenimo redom...
Dan smo započeli sa Social Breakfast, a domačica nam je bila Sara Milletti. 
Ideja je kaže krenula od komentara čitatelja da bi rado probali njene kreacije, pa je odlučila organizirati druženje uz degustaciju hrane koju je pripremila. 
|  | 
| Sara Milletti | 
Dočekala nas je nasmiješena i pomalo u žurbi da dovrši zadnje slatke detalje za naš doručak. 
Divni porculan, romantične tkanine i fina hrana su dominirali ovim doručkom za princeze. 
Od fine hrane nam je spremila domaću granolu sa svježim malinama i jogurtom, slani Quiche s cherry rajčicama i šunkom, hrskavi kolač s bademima Sbrisolona i sočni mramorni kuglof. Sve je zaista bilo fino. :) 
|  | 
| Caprese tart | 
|  | 
| Domaća granola s malinama i jogurtom | 
Kao pravi blogeri prvo samo sve snimili/fotkali, a tek onda došli do doručka. :D 
Družili smo se, pričali i davali si neke savjete, iako smo većinu tek upoznali. :) Vrijeme je proletjelo i već je vrijeme bilo za sljedeću stavku na našem rasporedu.
|  | 
| Social Breakfast | 
  Goodie Bags koje vidite su od glavnog sponzora Electrolux, a glavnog aktera u akciji možete već vidjeti kod mene na Instagramu.  Prvi put sam imala i prilike probati sladoled kojeg odnedavno možete naći i na našem tržištu. Moj odabir je bio kikiriki okus i nisam požalila. :) 
|  | 
| 'Goodie bag' od Electroluxa | 
|  | 
| Blogerice u prirodnom okruženju | 
Sljedeće na rasporedu je bila Fotografska radionica koju je predvodila preslatka Kati. Njemačka blogerica s trenutačnim prebivalištem u Istanbulu, a njen rad možete vidjeti na blogu Black White Vivid. Uživali smo, pozorno slušali i zapisivali, a zatim smo imali demonstraciju na kolaču koji je priredila isto Sara. Svaka joj čast, što je na +30 palila pećnicu za nas. <3
|  | 
| Kati u akciji | 
Hristina Mikić nam je držala predavanje o Ulozi gastronomije u kreativnoj ekonomiji. 
|  | 
| Hristina Mikić | 
Svoju priču o uspjehu bloga i malim trikovima nam je prenijela Maja s bloga  Delicious and Healthy by Maya. Nažalost, vrijeme je brzo proletilo. 
|  | 
| Maja Brekalo | 
Zanimljivo predavanje nam je zatim održala Ema Gerovac o brendiranju i to o projektima vezanim za gastronomiju. O njihovom radu više pročitajte na njihovoj stranici Na Oko.
|  | 
| Ema Gerovac | 
Emi i Hristini pridružile su se Lili s bloga Travelling Oven i Adena Levin iz 50 - A Burger and Champagne Bar u panelu kako opstati i razvijati se u kreativnoj ekonomoji.
Nakon pauze za ručak smo imali Masterclass Michelin Chefa Franca Aliberti u prostoru Branka Ognjenovića Majstor Kuhar.
|  | 
| Nedovršene mini tartovi od jabuka | 
|  | 
| Franco Aliberti i Choux a craquelin s kremom od jagode | 
U nedjelju smo većinu vremena guštali na Zrinjevcu sa limunadom na travnjaku i dobroj atmosferi.
Ručak je bio u Le Štruk i osim opečenih usta, bilo je fino. Preporuka: jesti u njihovom Tajnom vrtu. Poslušajte me, kako sam ja svoju cimericu Filipu Sorko.
Popodne je bilo rezervirano za kulinarsko natjecanje Blogeri Vs. Kul In. Boje blogerica su branile: Kulinarske razglednice, Shedonist, Un Mondo di Sapori i M's Bakery.
Tema je bila Tart od malina i bavarske kreme, no pobjednika vam ne mogu odati, jer se strašni pljusak spustio, da su radi sigurnosti isključili sve uređaje. Obje ekipe su se super snalazile. :)
Tužna, jer nisam probala tart sam žurila na bus, jer je nažalost ova slatka avantura završila.
|  | 
| Blogerice u akciji | 
|  | 
| Djevojke iz Kul In akademije | 
Napokon sam upoznala blogerice koje redovito čitam i vidjela opet neke koje već znam.
Simpatične, mlade i strastvene prema hrani. Pitam vas ima li boljeg društva?
Vrijeme nam je proletjelo, no veselim se novim susretima te upoznavanju onih koje još nisam.
Svi s kojima sam pričala su mi bili dragi, no nekako bi izdvojila ove dvije nasmijane djevojke te slovenke Mmmuffins&Co. i Ursalicious koje nisam uspjela uloviti na fotkama.
|  | 
Slatki Gušti traju do 2. srpnja, pa iskoristite priliku i posjetite najslađi festival u Zagrebu.
Provjerite na njihovoj stranici Slatki Gušti i na događaju što je još na programu.
Moja preporuka je sladoled od bazge na štandu Slastičarnice Dulcia, fin i osvježavajuć te Blue Lagoon Lemonade iz Pani Zagreb.
Šaljite mi svoje fotografije na cutieandpieblog@gmail.com
 







 



 
 
 
Ooo Kristina :) Dobar post! Jako lijepo te je bilo upoznati. Nadam se da se opet vidimo sljedeči put na Slatkim guštima!
OdgovoriIzbrišiPotpuno se slažem. ;) Baš ste slatko prestavile Sloveniju. :)
Izbrišiodličan post! Baš mi je drago da smo se konačno upoznale! I fotke natjecanja su ti super :)
OdgovoriIzbrišiKonačno, jelda? ;) I meni, baš onako. :*
IzbrišiDivan post Kristina! Drago mi je da smo se upoznale, makar kratko i slatko i nadam se da ce biti jos prilika za druzenje! :-)
OdgovoriIzbrišiBaš je bilo kratko i slatko, a sljedeći put ćemo onda slađe i/ili duže. :)
IzbrišiKakav odličan sažetak. Kristina, svaka čast. Lijepo si to rezimirala. Fotkice su su-per! Bilo je apsolutno fantastično. Tako mi je drago da smo se upoznale... nadam se opet nekom druženju. <3
OdgovoriIzbrišiSažetak za ponavljanje gradiva. :) I meni je bilo baš super upoznati vas. Biti će prilike. Mora. <3
IzbrišiNazalost nisam mogla doci, ali uz ovaj odlican tekst i slike kao da sam bila tamo :-)
OdgovoriIzbrišiBarem dio atmosfere onda imate, Tanja. Nadam se da ćete sljedeći put uspjeti iz prve ruke doživjeti. ;)
IzbrišiPrekrasan dan, pun druženja, učenja i uživanja u delicijama! :) Nadam se ponovnim susretima! :)
OdgovoriIzbriši