Muffini s borovnicama i bijelom čokoladom

Tko ne voli poklone? Mislim na one poklone koje vam kupe osobe koje vas poznaju i pogode u nit. Ne moraju to biti veliki ni skupi pokloni, dapače. Volim sitnice koje su slatke i koje mi pokažu da me osoba dobro poznaje puno više nego velike cifre.
Tako me je jedan dan legica iznenadila paketićem borovnica koje je našla na sniženju i sjetila me se. :)
Svježe voće volim jesti najviše samo ili uz jogurt za zdravi međuobrok, no ove sam htjela iskoristiti u nekoj slastici i počastiti legicu.

Sjetila sam se da je Matejka s bloga Life tastes like chocolate imala muffine s borovnicama pa sam ih išla pronaći. Najviše mi se na njezinom blogu sviđaju Stop motion video recepti.
Poznavajući svoje ukućane odmah sam poduplala količine i nisam pogriješila.
Na prvu mi je kombinacija kiselog vrhnja i bijele čokolade neobična bila, jer je dosad nisam probala. Krajni rezultat me je skroz osvojio, jer vrhnje razbije (preveliku) slatkoću bijele čokolade.

Muffini s borovnicama i bijelom čokoladom

prilagođeno s bloga Life tastes like chocolate
16-18 komada

2 jaja
100 g šećera
2 žlice ekstrakta od vanilije
 100 ml ulja
200 ml mlijeka
2 limuna, sok i korica

prstohvat soli
2 žličice praška za pecivo
300 g brašna

150 g borovnica

100 g kiselog vrhnja
100 g bijele čokolade


Pećnicu zagrijte na 180° C. Kalupe namažite maslacem ili obložite košaricama.
Koristila sam kalup s rupom kao i za Uskršnja gnijezda, te sam ih namazala maslacem.

Jaja i šećer pjenasto umutite. Dodajte ekstrakt od vanilije, ulje, mlijeko, sok i koricu limuna. Kratko izradite mikserom.

U drugoj posudi prosijte brašno i prašak za pecivo te dodajte prstohvat soli. Suhe sastojke dodajte mokrim i izradite dok ne dobijete homogenu smjesu.

Borovnice operite i uvaljajte u brašno.

Kalup za muffine punite do 1/2 visine smjesom, pobacajte nekoliko borovnica, pa napunite do 3/4 visine. Stavite par borovnica na vrh i utisniste u smjesu.

Pecite u zagrijanoj pećnici 15-18 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.
Dok se muffini peku otopite na pari bijelu čokoladu i ostavite da se malo ohladi. U čokoladu zatim umiješajte kiselo vrhnje i dobro povežite.
Ostavite u hladnjak do serviranja.

Ostavite nekoliko minuta da se ohlade u kalupu pa ih zatim izvadite na rešetku da se potpuno ohlade.

Hladne muffine ukrasite kremom i borovnicama uvaljanim u šećer.

Šaljite mi svoje fotografije na cutieandpieblog@gmail.com ili na Instagramu označite sa #cutieandpie.

Dobar tek,

4 komentara