Mini pizzice

Volim ženska druženja iliti kako to od milja zovem kokošinjac. 
Drage prijateljice, dobra hrana i piće, i random film, uz koji više pričamo nego što ga gledamo.
Na jednom od takvih druženja kod legice Monike, nakon što nas je lijepo dočekala i ponudila pićem, zamijetila da se mota oko pećnice.

Nismo se dugo bile vidjele pa smo se bacile na 'update' od zadnji put. Priča mi je odvukla pažnju pa sam zaboravila na tajanstveno motanje oko pećnice. 
Nakon pola sata otkrila sam razlog, tj. rezultat - mini pizzice.

Našla je zanimljiv recept na blogu Gastro diva i odlučila ga isprobati. Štruca se zamrzne,a zatim se nareže na kolutiće ili peče u komadu, što je jako zgodno za (ne)najavljene goste.
Još je zgodnije, što su iznimno fine i nestaju brzinom munje. 

Kako mi je osnovni recept ostavljao nedoumice, stavljam vam svoju varijantu. 

Mini pizzice


500 g kora za pite i savijače
2 jaja
2 kisela vrhnja
200 g kuhane šunke
400 g gaude
200 g gljiva 
200 g kukuruza šećerca
4 dcl kečapa
origano

Navedene su količine za dvije štruce. 

Osnovni recept predviđa raspored slaganja na sedam kora. Kore koje inače kupujem sadrže 11 listova. Od toga za svaku štrucu uzmem po pet i pol listova. Moto: snađi se. :D

Naribajte sir,a šunku (za pizzu) narežite na kockice/trakice. 
Jaja izmutite, dodajte vrhnje i izmiještajte. Ocijedite kukuruz. Gljive operite i narežite.
Ako koristite svježe gljive malo ih prodinstajte, posolite i popaprite. Želite da voda iz njih ispari. Brža su varijanta gljive iz konzerve.
Kečap izmjerite i dodajte origano. Kombinirala sam obični kečap, u jednu sam štrucu stavila Curry kečap, a u drugi BBQ kečap. 

Pripremite pleh u koji će te staviti štruce i prozirnu foliju. 
Preporučila bi da stavite prozirnu foliju na radnu plohu, pa na nju slažete listove i punite. Lakše će vam kasnije biti zamotati.

0. kora - prazna  
(zbog manjka listova, ovaj red preskačem)
1. kora - 1dcl kečapa sa začinima
2. kora - 100 g naribanog sira
3. kora - 100 g narezane šunke na kockice ili trakice
+ 1/2. kora - 1 jaje + kiselo vrhnje (ostavite malo da imate za premazati štrucu)
(zbog manjka, ovdje sam stavila pola lista i to u sredinu)
4. kora - 100 g gljiva + 100 g kukuruza
5. kora - 1 dcl kečapa i 100 g sira

Štrucu sada čvrsto zamotajte te premažite s ostatkom smjese jaja i vrhnja. Štrucu dobro zapakirajte u prozirnu foliju.
Isti postupak ponovite i za drugu štrucu. 
Stavite na pladanj ili pleh i ostavite u zamrzivaču da se smrzne.

Kada poželite jesti, zagrijte pećnicu na 180° C i štrucu izvadite na par minuta na sobnu temperaturu. 
Na dva pleha stavite masni papir. Narežite štrucu na kriške debljine oko 2 cm i poredajte na masni papir.
Mini pizzice pecite otprilike 20-30 minuta dok se sir ne otopi i dok ne budu hrskave.
Ili, ako ne želite rezati, pecite u komadu, pa onda narežite.

Šaljite mi svoje fotografije na cutieandpieblog@gmail.com ili na Instagramu označite sa #cutieandpie. 

Dobar tek,

Broj komentara: 6

  1. Ovo je toliko ukusno :) Njamziii ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene su oduševile na prvi gric.
      Pravila sam ih sada za svoj rođoš, i pojeli smo samo jednu štrucu. Neki gosti su došli sljedeći dan, i ja se sjetim da imam još jednu štrucu u zamrzivaču, pa smo malo zamezili. :slin:

      Izbriši
  2. Izgledaju preukusno, probacu recept. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago što ćeš ih probati. Dobar tek. ;) Javi kako su ti se svidjele i pošalji fotku. :)

      Izbriši
  3. Joj zaboravila sam na ovu divoticu. Iduće druženje je kod mene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako ti se moglo dogoditi? :O
      It's a date!
      BTW nisi ti neku dijetu spominjala? :D

      Izbriši