Znate one recepte koji nisu drugima toliko posebni, a vama puno znače, jer vas podsjećaju na djetinstvo?
E, ovo je jedan takav recept za mene.
Kao klinka sam živjela u Njemačkoj i bila sam pretplačena na dječji časopis. Ne znam kako se više zove, no bio je zanimljiv i svaki put je bio i recept koji bi i djeca mogla praviti.
Moram na tavanu potražiti te brojeve i pregledati kakvih recepata još ima, no sada vam nosim recept koji je bio i ostao moj favorit.
Odjevene jabuke ili Jabuke u šlafroku, kakogod želite. Nije baš najzdraviji recept, no djeci vrlo drag.
4 kisele jabuke
E, ovo je jedan takav recept za mene.
Kao klinka sam živjela u Njemačkoj i bila sam pretplačena na dječji časopis. Ne znam kako se više zove, no bio je zanimljiv i svaki put je bio i recept koji bi i djeca mogla praviti.
Moram na tavanu potražiti te brojeve i pregledati kakvih recepata još ima, no sada vam nosim recept koji je bio i ostao moj favorit.
Odjevene jabuke ili Jabuke u šlafroku, kakogod želite. Nije baš najzdraviji recept, no djeci vrlo drag.
Odjevene jabuke
4 kisele jabuke
3 jaja
200 g brašna
100 g šećera
1 žličica cimeta
sok jednog limuna
sok jednog limuna
prstohvat soli
malo mlijeka
Jabuke oguliti i izvaditi sredinu. Isjeći na kolutiće debljine 3-4 mm. Jabuke preliti sokom limuna da ne pocrne. Umutiti jaja i šećer te potom dodati ostale sastojke. Smjesa treba biti gušća od smjese za palačinke, da se ne 'skida' sa jabuka. Jabuke umakati u tijesto i peći u vrelom ulju. Kada poprimi zlatnu boju izvaditi na papirnati ubrus, da se ocijedi. Posuti mješavinom šećera u prahu i cimeta.
Svoje slike šaljite mi na cutieandpieblog@gmail.com ili na instagramu označite sa #cutieandpie.
Dobar tek,
Ovo deluje nas ukusno mmm ;)
OdgovoriIzbrišiNe preostaje ti ništa drugo, nego da probaš i javiš jel je. ;)
IzbrišiBaš su simpa! :)
OdgovoriIzbrišiHvala draga. ;)
Izbriši