Medena srca

Volite li Božić ili ste grinch? 
Obožavam ovaj dio godine, iako bi snijeg samo par dana oko Božića.
Onaj osjećaj kada se vratiš promrzao iz vana, uđeš u kuću, a opije te miris začina i friško pečenih slatkiša.


Recept sam dobila od svekrve i odlučila sam otići korak dalje i izrezati ih u obliku srca. Malo su visoki, pa sam imala poteškoća kod izrezivanja. Moj prijedlog je bio da ispečete biskvite u veći pleh. ako želite još više usavršiti srčeka, možete ih na kraju izrezane skroz uroniti u čokoladu, pa vam neće pasti na pamet ih kupiti gotove u trgovini. Vjerujte mi. ;)


Medena srca

Mjerica je čaša od jogurta.


2 jaja
1,5 čaša šećera
1 čaša ulja
2 čaše jogurta
1/2 čaše kakaa za kolače
3 čaše brašna
1/2 praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1
žličica začina za medenjake
1
žličica cimeta
   teglica pekmeza od šljiva

150 g čokolade
6 žlica ulja

Pleh podmazati.
Umutiti dva jaja sa šećerom. 
Dodati ulje, jogurt, kakao, brašno, začin za medenjak, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. 
Polovinu smjese uliti u pleh veličine 25×35 cm. 
Išla sam na sigurno, pa sam smjesu izmjerila. Dobije se 1 litra smjese.
Peći dok se malo ne napravi korica pa premazati s pekmezom, preko izliti drugu polovinu smjese i sve skupa ispeći do kraja na 170 stupnjeva.
Topao kolač premazati s pekmezom i staviti glazuru od 150 g istopljene čokolade i 6 kašika ulja.


Srca su odlična sama, no ako želite, poslužite uz njih i šalicu toplog mlijeka.  

Minion se ugurao u slike. Igra je bila: ˝Sad me ima, sad me nema.˝ 
Hmmm... ili je to bio slučaj sa medenim srcima? Ne znam, morati ćete sami provjeriti. 

Vaše fotografije


Lidija Domorad: "Morati ću ovo reprizirati." Uz dodatak želea od mandarina. 

Svoje slike šaljite mi na cutieandpieblog@gmail.com ili na instagramu označite sa #cutieandpie. 

Dobar tek,

Nema komentara