Volite li Božić ili ste grinch?
Obožavam ovaj dio godine, iako bi snijeg samo par dana oko Božića.
Onaj osjećaj kada se vratiš promrzao iz vana, uđeš u kuću, a opije te miris začina i friško pečenih slatkiša.Recept sam dobila od svekrve i odlučila sam otići korak dalje i izrezati ih u obliku srca. Malo su visoki, pa sam imala poteškoća kod izrezivanja. Moj prijedlog je bio da ispečete biskvite u veći pleh. ako želite još više usavršiti srčeka, možete ih na kraju izrezane skroz uroniti u čokoladu, pa vam neće pasti na pamet ih kupiti gotove u trgovini. Vjerujte mi. ;)
Medena srca
2 jaja
1,5 čaša šećera
1 čaša ulja
2 čaše jogurta
1/2 čaše kakaa za kolače
3 čaše brašna
1/2 praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žličica začina za medenjake
1 žličica cimeta
teglica pekmeza od šljiva
1 čaša ulja
2 čaše jogurta
1/2 čaše kakaa za kolače
3 čaše brašna
1/2 praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žličica začina za medenjake
1 žličica cimeta
teglica pekmeza od šljiva
150 g čokolade
6 žlica ulja
Dodati ulje, jogurt, kakao, brašno, začin za
medenjak, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Polovinu smjese uliti u pleh veličine 25×35 cm.
Išla sam na sigurno, pa sam smjesu izmjerila. Dobije se 1 litra smjese.
Išla sam na sigurno, pa sam smjesu izmjerila. Dobije se 1 litra smjese.
Peći dok se malo ne napravi
korica pa premazati s pekmezom, preko izliti drugu polovinu smjese i
sve skupa ispeći do kraja na 170 stupnjeva.
Topao kolač premazati s pekmezom i staviti glazuru od 150 g istopljene čokolade i 6 kašika ulja.
Srca su odlična sama, no ako želite, poslužite uz njih i šalicu toplog mlijeka.
Topao kolač premazati s pekmezom i staviti glazuru od 150 g istopljene čokolade i 6 kašika ulja.
Srca su odlična sama, no ako želite, poslužite uz njih i šalicu toplog mlijeka.
Minion se ugurao u slike. Igra je bila: ˝Sad me ima, sad me nema.˝
Hmmm... ili je to bio slučaj sa medenim srcima? Ne znam, morati ćete sami provjeriti.
Svoje slike šaljite mi na cutieandpieblog@gmail.com ili na instagramu označite sa #cutieandpie.
Super recept
OdgovoriIzbrišiMoze li se umjesto pekmeza namazati med? Hvala ��